Podijeli članak

"Žene u umjetnosti" naziv je izložbe koja je, u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji Bosne i Hercegovine i mostarskog Centra za kulturu, otvorena u utorak navečer u Mostaru.

Po riječima predsjednice tog društva Ane Šimić, izložba je upriličena u povodu Dana žena, a na njoj su se predstavile 23 autorice iz BiH, Hrvatske i Njemačke.

Ideja im je bila, kako je kazala, da potaknu umjetnice na rad, a pozvali su, također, i arhitektice, kao i djevojke koje izrađuju nakit da se predstave, tako da se na izložbi mogu vidjeti i njihovi radovi, prenosi Fena.

- Ovo je jedna jako lijepa prilika da se svi podružimo i da pokažemo kako ustvari žena u umjetnosti ima i kako one mogu i hoće raditi - naglasila je Šimić.

 Urednik kulturnih programa u mostarskom Centru za kulturu Dario Terzić istakao je kako je ovo prilika da se mladim slikaricama  i umjetnicama pruži mogućnost da se predstave likovnoj publici te dodao kako se nada da će ovakvi susreti biti organizirani i u budućnosti. 

Prema navodima organizatora, zanimljivi radovi, puni dinamike, kolorizma i jedinstvenih rukopisa žena u umjetnosti bit će dostupni mostarskoj publici u Centru za kulturu do 20. ožujka.