Podijeli članak

U prostorijama Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru u ponedjeljak, 25. lipnja s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba završnih radova maturanata ove škole. 

Uz prigodan program, gradu će se predstaviti 13 maturanata koji ove godine završavaju svoje četverogodišnje umjetničko obrazovanje. Ovo je 18. generacija maturanata koji izlažu svoje radove uz koordinaciju i pratnju svojih mentora: Ilija Kegelj (akademski kipar), Ivona Terzić (akademska slikarica) i Mirjana Drežnjak-Naletilić (akademska grafičarka). 

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića djeluje od 1996. godine. Kroz četverogodišnje obrazovanje učenici stječu znanja i vještine o tradicionalnim i suvremenim likovnim tehnikama, osposobljava ih se za projektiranje uporabnih predmeta te funkcionalno i vizualno estetsko oblikovanje. 

Škola je od regionalnog značaja i pohađaju je učenici iz velikog dijela Bosne i Hercegovina, ali i Hrvatske. Trenutno u školi postoje zanimanja kipar, slikar, grafičar, modni dizajner i industrijski dizajner.