Podijeli članak

U Italiji je 12 osoba umrlo zbog koronavirusa, ali svi su imali i druge patologije te su svi bili u poodmakloj dobi, a zaražene su 374 osobe u devet regija.

Najozbiljnija je situacija i dalje na području Lodigiana, u regiji Lombardiji, gdje su u karanteni stanovnici deset općina s ukupno 50.000 stanovnika. Tu su i prva djeca oboljela od koronavirusa.

U Lombardiji je šestero djece zaraženo koronavirusom. Dva su djeteta u bolnici San Matteo u Paviji, a ostali su u bolnici u mjestu Seriate pokraj Bergama (četverogodišnja djevojčica, dvoje desetogodišnjaka i petnaestogodišnji dječak).

U bolnici Lecco smješten je sedamnaestogodišnjak. Četvero oboljele djece povezano je s “crvenom zonom”, odnosno žive u okolici mjesta Codogno, u kojem je nastalo žarište. To je prvi put da se bilježe oboljenja djece od koronavirusa.

U Italiji je uzeto 9462 uzoraka, što je jako mnogo, pa je i shvatljivo zašto je otkriveno toliko oboljelih od koronavirusa. Neki zaraženi tim virusom vjerojatno bi bili inače tretirani kao oboljeli od gripe. Nove podatke o oboljelima od koronavirusa iznio je na konferenciji za novinare šef civilne zaštite i povjerenik za krizu s koronavirusom Angelo Borrelli.

U bolnici Spallanzani u Rimu ozdravila je i kineska turistkinja nakon što je ozdravio njezin suprug, a došli su u Italiju, u Milano, 23. siječnja. Četiri dana kasnije stigli su u Rim, gdje su oboljeli, i iz hotela su prebačeni u zaraznu bolnicu Spallanzani u kojoj su liječeni. Bili su u komi i priključeni uz aparate za disanje jer inače ne bi preživjeli, piše Večernji list

Liječeni su lijekovima protiv virusa kao što su virusi Ebole i HIV-a, ali i drugih. Najprije je ozdravio muškarac, a danas je povjerenik regije Lazio za zdravstvo Alessio D’Amato objavio kako je i žena negativna na COVID-19. To je bio prvi oboljeli par u Italiji, a sada su ljudi zdravi.