Podijeli članak

Gostujući u Dnevniku D Federalne televizije predsjednik SDA Bakir Izetbegović je rekao da je srpski narod loš narod, javlja Buka.

Govoreći o stanju u BiH, Izetbegović je između ostalog rekao:

"Kažu, nema loših naroda, ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran! Jer, on (Milorad Dodik) se dodvorava jednom velikom broju ljudi koji žele balkansku politiku, koji žele sirovu politiku…".

Na pitanje voditeljice želi li reći da su Srbi loš narod, on odgovara:

"Pazite, glasači koji ga drže žele njegovo bahato ponašanje…", prenosi Jabuka.tv.

U tom trenutku ga voditeljica opet prekida konstatirajući da su to što tvrdi teške riječi, a na što Izetbegović odgovara:

"Neka su, to je tako! I ja sam pričao ovu vašu priču, ekonomija… I ne reagiraju na to. Kad sam rekao prvi put tvrde riječi onda su svi skočili i onda je znao što će dalje. Dakle, itekako su vezani lider i oni koji ga podržavaju", kazao je šef SDA.
 

Dodik: Bošnjaci su pomalo nesretni

"Ja ne mislim da je bošnjački narod loš, naprotiv, dobar su i pomalo nesretan narod", rekao je predsjednik SNSD-a i aktualni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, odgovarajući na pitanje o Izetbegovićevoj izjavi.

"Nije mi palo na pamet da o narodu sudim na osnovu Bakira Izetbegovića i nekih njegovih prethodnika, koji su zarobljeni u viševjekovnoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko", istaknuo je Dodik.

Kazao je kako u izjavi Bakira Izetbegovića da su “Srbi loš narod” vidi vjekovni kompleks konvertitstva i izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje, da bi sačuvali imovinu te da je jasno kakvi su Srbi prihvatljivi za Izetbegovića i SDA.

Na pitanje Srne da prokomentira Izetbegovićevu izjavu da su “Srbi loš narod”, Dodik je rekao kako mu čestita na iskrenosti koju je konačno pokazao i otkrio kakvi Srbi su prihvatljivi za njega i SDA, samo oni podobni i u službi bošnjačkih interesa.

Naveo je kako Izetbegoviću “nije mrsko gospodariti Sarajevom u čiji su razvoj desetljećima brojni Srbi dali najbolje što su imali, od sveučilišnih profesora do liječnika”.

Dodik je rekao kako je Sarajevo sličilo na grad najviše zbog takvih Srba, koje je ideologija Bakirovog oca, a koju Izetbegović mlađi slijedi, protjerala ili pobila devedesetih godina prošlog stoljeća.