Podijeli članak

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je zamjenika premijera Republike Turske Mehmeta Šimšeka, a tijekom razgovora sugovornici su podcrtali izuzetne prijateljske odnose i dobru bilateralnu suradnju dviju zemalja.

Zamjenik premijera Šimšek, koji je gost Sarajevo Business Foruma, naglasio je da će Vlada Republike Turske nastaviti  ohrabrivati poslovne ljude iz Turske da investiraju u Bosnu i Hercegovinu.

Tijekom razgovora naglašena je dugoročna europska perspektiva Bosne i Hercegovine, što predstavlja ohrabrenje investitorima da dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Izetbegović istaknuo je da, unatoč kompliciranom ustavnopravnom uređenju, Bosna i Hercegovina ostvaruje ekonomski i napredak na europskom putu i da se kreće u dobrom smjeru.

On je naglasio da Bosna i Hercegovina ima sve uvjete da u sljedećih deset godina postane stabilna i prosperitetna europska država, te da su joj za to potrebni dodatni unutrašnji konsenzus i opredijeljenost za ubrzani reformski put, ali i podrška prijatelja i s Istoka i sa Zapada.

Predsjedavajući Izetbegović je pozvao investitore iz Turske da ulažu u projekte u Bosni i Hercegovini, jer bi se sadašnje investicije u skorijoj budućnosti mogle višestruko isplatiti.(Fena)