Podijeli članak

Nakon što je održan Sabor HDZ-a BiH, ova stranka sada ulazi u proces izbora predsjednika temeljnih ogranaka, općinskih, gradskih i žzupanijskih odbora. Proces unutarstranačkih izbora je već započeo u Mostaru gdje temeljni ogranci trenutno biraju nove predsjednike i članove Skupštine Gradskog odbora HDZ-a BiH koji će birati nove članove ovoga tijela.

Sinoć je na Rudniku, jednom od najvećih temeljnih ogranaka HDZ-a BiH u Mostaru, održana izborna skupština na kojoj je za predsjednika ponovo izabran Slaven Cvitanović. Članstvo je Cvitanoviću dalo potporu za još jedan mandat i ne bi trebalo biti nikakvo iznenađenje ako on u konačnici bude predložen i za člana Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. Sa sinočnje skupštine je poručeno kako je priorotetni projekt izgradnja novog športskog igrališta i popratne infrastrukture, te kako ej gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić već potpisao odobrenje za ovaj projekt i očekuje se svaki dan da će se krenuti u realizaciju, piše ero.tel.

Također, sinoć je u Domu na Babunu u Ilićima održana Izborna skupština Temeljnog ogranka HDZ BiH Ilići. Na Izbornoj skupštini izabran je novi sastav Izvršnog odbora HDZ-a BiH Ilići. U prepunoj dvorani Doma podneseno je izvješće o radu u prethodne četiri godine koje govori o zavidnom broju aktivnosti, projekata koji su realizirani i onih koje čeka skora realizacija. Naglasak je stavljen na uspješan izborni rezultat. HDZ BiH je u MZ Ilići osvojio 84% glasova.

Slične sjednice će se ovih dana održati i u drugim temeljnim ograncima u Mostaru, a zatim će se birati novi Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar. Navodno će biti više kandidata za ovu dužnost, tako da se može očekivati zanimljiv izborni proces.