Podijeli članak

Baš kao što neke frizure imaju pomlađujući učinak, postoje i one koje dodaju godine, piše Index.hr.
 
Želite li izgledati mlađe, odrežite šiške ili izvucite par svjetlijih pramenova uz lice ili pak napravite slojeviti bob, ali svakako izbjegavajte ove 4 frizure koje ća vas u trenu postariti:
 
Razdjeljak po sredini

Super je povremeno promijeniti razdjeljak, jer se kosa tako manje oštećuje. No pokušajte izbjeći razdjeljak po sredini ako ne želite izgledati starije te radije kosu prebacujte s jedne na drugu stranu, a kada se osjećate otkačeno možete napraviti i cik-cak razdjeljak koji će imati pomlađujući učinak na vaš izgled.
 
Super ravna kosa 

Iako je dugačka ravna kosa u modi, i ova frizura, koliko god da je lijepa i uglađena, dodaje godine. No ako baš ne možete živjeti bez pegle za kosu onda dodajte malo volumena kosi uz sam korijen dlake, jer tako nećete izgledati starije. No nabolje bi bilo da umjesto ravne frizure napravite lagane valove u kosi koji su također jako popularni.
 
Zalizani visoki konjski rep

Iako je ova frizura spas za one dane kada vam se ne da ili jednostavno ne stignete oprati kosu, i ona će vam dodati godine te s vremenom oslabjeti kosu. Umjesto da kosu vežete visoko na glavi, radiju joj dodajte malo volumena uz korijen, a tu možete posegnuti i za šamponom za suho pranje, i svežite klasični ili čak niski rep s nekoliko pramenova koji uokviruju lice. 
 
Visoka punđa

Zalizana, savršeno oblikovana punđa nasred tjemena možda izgleda elegantno, ali čini da izgledate starije. Slično kao i kod visokog konjskog repa, pokušajte radije svezati malo nižu i opušteniju punđu, a i ovdje je dobra ideja izvući nekoliko pramenova da uokviruju lice jer to uvijek ima pomlađujući učinak.