Podijeli članak

UEFA je objavila jakosne skupine za ždrijeb (3. ožujka, Amsterdam) novog izdanja Lige nacija, koja će se igrati od rujna do studenoga sljedeće godine.
Hrvatska će kao i prošle godine igrati u najjačoj A ligi, u kojoj je 16 reprezentacija svrstano u četiri pota prema učinku iz prve sezone ovog natjecanja. Dalićeva momčad svrstana je u četvrti pot, u kojem su Poljska, Njemačka i Island, što znači da Hrvatska neće moći biti izvučena u skupinu s tim reprezentacijama.

Hrvatska je prošle godine bila u teškoj skupini s Engleskom i Španjolskom, ali sljedeće sezone Liga nacija imat će po četiri momčadi u skupini, što znači da će svaka reprezentacija odigrati šest utakmica. Hrvatska tako može upasti u nešto lakšu skupinu, primjerice, sa Švicarskom, Italijom i BiH, ali može izvući Englesku, Francusku i Švedsku, što bi bio vrlo nezgodan ždrijeb.Podsjetimo, Hrvatska je prošle sezone bila zadnja u skupini, a Ligu nacija osvojio je Portugal, koji je u finalu kod kuće pobijedio Nizozemsku 1:0. Liga nacija će biti povezana i s kvalifikacijama za SP, ali detalji će tek naknadno biti poznati,prenosi Index

Prve utakmice u novoj sezoni Lige nacija igraju se od 3. do 5. rujna sljedeće godine.