Podijeli članak

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru u prostorijama Rektorata, 28.11.2019. održano je glasanje za novo vodstvo krovnog studentskog tijela. Trenutno v.d. predsjednik SZ-a, Ivo Čarapina bio je izjednačen po broju glasova s kandidatom Željkom Perkovićem, a isto tako jednak broj glasova za mjesto zamjenika predsjednika dobili su Petra Galić i Martin Mikulić, dok je Kristijan Živkušić izabran za trećeg člana Senata ispred reda studenata, pobijedivši Lauru Bogdan većinom glasova Saziva Studentskog zbora.

Zbog jednakog broja glasova za mjesta predsjednika i zamjenika predsjednika Studentskog zbora, donesena je odluka o održavanju nove konstituirajuće sjednice kako bi se pravomoćno izabrali novi članovi te su tako 03.12. na Građevinskom fakultetu izabrani novi čelni ljudi koji će kroz narednu godinu dana voditi ovo studentsko tijelo.

Za novog predsjednika 20. jubilarnog saziva SZ-a izabran je Željko Perković, na mjesto zamjenice predsjednika Petra Galić, dok je mjesto trećeg člana Senata ispred reda studenata već ranije zauzeo Kristijan Živkušić.