Podijeli članak

Nakon što je sinoć, kako smo objavili, na Mostarskom blatu,  na području Pologa između Mostara i Širokog Brijega, pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Široki Brijeg objavili su jutros detalje potrage. 

U subotu 08.02.2020. god. u 18:10 od PU Široki Brijeg dobili smo poziv za akciju na području Pologa. Ženska osoba (Lj.A. 1975.) je nestala tijekom prijepodneva, od 11:00 su je probali pronaći članovi obitelji i prijatelji, ali bez uspjeha.

Nakon prikupljenih informacija postojale su određene indicije da je osoba mogla ići prema Mostarskom blatu tako da smo našu potragu odmah usmjerili na to područje. Prva naša ekipa je krenula tragati u 18:55 a uskoro i svi ostali. Nestala je pronađena u 19:15 na žalost u vodi bez znakova života.

Osigurali smo unesrećenu i područje te pričekali dolazak istražitelja i HMPa. Nakon uviđaja, napravili smo izvlačenje i transport do vozila HMPa. Akcija je završila u 21:30 povratkom u stanicu. Osim naših 14 članova u akciju su bili uključeni vatrogasci Široki Brijeg, DVD Polog, mještani i rodbina. Obitelji izražavamo iskrenu sućut.