Podijeli članak

U organizaciji Udruge Novi pogled iz Mostara su četiri puna autobusa žena otputovala za Sarajevu kako bi sudjelovale  u šetnji za ozdravljenje "Race for the cure".
 
Šetnja za ozdravljenje "Race for the cure" dvanaestu godinu se održava za redom, a prema riječima organizatora ove godine očekuje se dolazak  više od 8.500 građana iz 70 bosanskohercegovačkih gradova i mjesta.
Početak Trke/šetnje je u 11 sati ispred Sarajevo City Centra.

Trkom/šetnjom želi se ukazati na potrebu redovnih pregleda, a sva sredstva skupljena od registracija bit će utrošena za besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje i paketiće "prve pomoći" za svaku novooperiranu ženu u BiH.
“I ove godine pripremili smo brojne sadržaje za učenike: Kids korner u organizaciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar, nagrade za najuspješnije trkače, aerobik, zumba, kutak sa zdravom hranom, savjeti stručnjaka o važnosti preventivnih pregleda, pokloni naših partnera. Dolazak na ovogodišnji “Race for the Cure” potvrdili su i predstavnici diplomatskog kora i ličnosti iz javnog života naše zemlje. Specijalni muzički gost bit će popularni mladi pjevač Mirza Selimović”, priopćili su organizatori.

Predsjednica mostarske udruge Novi pogled Maja Memić za Pogled.ba kaže  kako je ovo veoma značajan događaj koji se na isti način obilježava  15 europskih gradova.

Misija udruge “ Novi pogled “, je psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama od raka dojke i drugih malignih oboljenja i njihovim obiteljima u tijeku i poslije liječenja, te podizanje svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta, o značaju brige o zdravlju.

Dosadašnjim projektima edukacije zdrave populacije te raznovrsnih oblika pomoći oboljelima i članovima njihovih obitelji, uspjeli su se nametnuti u zajednici kao značajan faktor u zaštiti fizičkog i mentalnog zdravlja.