Podijeli članak

Skupština Aluminija nije otkazana, odnosno, trebala bi se održati 17. siječnja kako je ranije i najavljeno. Potvrđeno je to za Pogled.ba iz Aluminija, odakle su i dodali kako im nije jasno čiji je interes da se u javnost pušta priča da je zakazana sjednica otkazana. 

-Mi smo 2. siječnja objavili sazivanje Skupštine društva i Uprava nema nikakvu informaciju da je zakazani termin na bilo koji način pomjeren - rekli su za Pogled.ba u Aluminiju. 

Očekuje se kako će 17. siječnja biti prihvaćena ponuda izraelsko - kineskog investitora koji bi trebao preko ugovora koji bi trebao biti usvojen na Skupštini uzeti u najam ugašenu tvornicu i započeti sa procesom pokretanja proizvodnje. 

-Oni koji objavljuju priču o odgodi Skupštine mogu samo imati za cilj da se proizvodnja ne pokrene u Aluminiju. Zanimljivo, priču objavljuju mediji koji su godinama bili na platnom spisku naše tvornice, a sada kada novca nema, pokazuju svoje 'novinarske vještine'. Bilo bi lijepo od njih kada barem ne bi rušili mogućnost pokretanja proizvodnje. Aluminiji im je dao toliko novca da barem to mogu ispoštovati - rekli su za Pogled.ba sugovornici iz Aluminija. 

Na kraju su ponovili kako trenutno nema nikakvih naznaka da će Skupština Društva biti odgođena, a ukoliko se takvo nešto i dogodi, javnost će biti blagovremeno informirana.