Podijeli članak

Iza košarkaša mostarskog Studenta je polusezona u košarkaškom prvenstvu Herceg Bosne. Ova 2020. godina obilježena pandemijom koronavirusa bila je turbulentna za sve pa tako i za ovaj mladi mostarski klub.

AU: B.B.

Na kraju prošle sezone SKK Student je osigurao mjesto koje ga je vodilo natrag u elitni rang bh. košarke no već spomenuta pandemija spriječila je 'Studente' u tome. Umjesto toga tim se s pomlađenim sastavom nastavio natjecati u prvenstvu KSHB gdje je nakon osam utakmica zabilježio solidan učinak od pet pobjeda i tri poraza. Od pobjeda treba izdvojiti onu nad liderom Posušjem, dok je od poraza možda malo neočekivan bio onaj u Tomislavgradu, no sve to skupa dovoljno je za itekako konkurentno drugo mjesto na ljestvici u polusezoni. Promjenu je SKK Student doživio i na trenerskoj klupi. Tu poziciju sada obnaša mladi Ivo Mikulić koji je ujedno još i igrač ovog tima, a u rekapitulaciji polusezone za Pogled.ba Mikulić je kazao slijedeće:

"Prvi dio sezone je za nama i završili smo ga na drugom mjestu na ljestvici kao i što smo očekivali. Sada slijedi malo duža pauza do veljače. Liga je ove godine mnogo neizvjesnija nego prijašnjih sezona, što se vidi i po poretku na ljestvicii. U rosteru imamo 5 novih mladih igrača koji su nam mnogo pomogli, ali tu ima još dosta prostora za napredak i uigravanje ekipe. Za sada nemamo u planu dovoditi nove igrače, ali duga je pauza ispred nas pa se i mnogo toga može promjeniti. Od drugog dijela sezone ne očekujemo mnogo, nadamo se play offu gdje idu četiri prvoplasirane ekipe, te što boljim timskim igrama." - kazao je Ivo Mikulić, trener/igrač SKK Student za Pogled.ba.