Podijeli članak

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je predstojeće predsjedničke izbore te smatra kako njegovoj nekadašnjoj protivnici Kolindi Grabar-Kitarović neće biti tako lako. 

"Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, ni medije to nije previše zanimalo – bio sam im dosadan, a ona ih je zabavljala", rekao je Ivo Josipović u RTL Direktu.  

Bivši predsjednik smatra kako se Grabar-Kitarović pogubila.  

"Sve što radi jest sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine... Bije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu", smatra Ivo Josipović koji se slaže s time da je predsjednica prepoznatljiva u inozemstvu, no kako ta prepoznatljivost nije uvijek pozitivna.  

Josipović navodi kako bi bila još prepoznatljivija da je dubila na glavi te da je ona simpatična u kontekstu feštanja, no kako o njoj kao državnici malo tko misli dobro. A za Mislava Kolakušića smatra kako je on sofisticiraniji Ivan Pernar. 

Ivo Josipović komentirao je izjavu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je ustvrdio kako Miroslava Škoru podržavaju i on i Stipe Mesić: "Mislim da gospodin predsjednik Sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari – političku podršku i ocjenu kakav je tko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentirani glazbenik, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji". 

On ističe kako njegova stranka ima svog kandidata kojeg on podržava, a da je Jandrokovićeva izjava podmetanje u stilu Bujanca.  

"Kažem, nisam na toj strani, ali u usporedbi dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji", rekao je Josipović za RTL Direkt.