Podijeli članak

Pod organizacijom BK Gladijatora 12., 13. te 14. listopada održan je Alpe-Adria regionalni Sport Fest kup u Poreču.
 
Svi prisutni ljubitelji sporta mogli su pogledati ekshibicijske sparinge za koje su se boksači disciplinirano spremali 6 tjedana. Međutim, sparinzi su samo uvod i priprema za Alpe-Adria regionalni kup u Zagrebu koji će se održati u prosincu.
 
Legendarni hrvatski skijaš u ringu s ponajboljim hrvatskim boksačem
 
Naravno, uz disciplinu i fokus, potporu trenera Brune Knježevića i Mateja Šimeca, držanje fokusera i dijeljenje savjeta, zabave nije nedostajalo pa je tako zabavno bilo gledati proslavljenog skijaša, olimpijskog osvajača Ivicu Kostelića i velikog voditelja, entuzijasta te glumca Renea Bitorajca kako i sami odrađuju svoj prvi sparing ni više ni manje nego s profesionalnim sportašima BK Gladijatora Tonijem Filipijem i Mihaelom Jugovićem.
 
Dvoje poznatih Hrvata nisu bili jedini koji su prvi put zakoračili u ring. Juniori Jagor Špoljarić i Matko Stojanović hrabro su odradili svoju prvu borbu dok su Đani Barbir, Jure Babić, Noa Galić i Jurica Selak odradili uvodne sparinge prije početka natjecanja.
 
Kao i obično, na manifestacijama poput ove uručene su prigodne nagrade pa je tako Karmen Sertić (BK Gladijator) uručila pehare najborbenijem paru Marku Križanoviću (BK Gladijator) i Tadeju Černogi (BK Portorož). Sudci su za najboljeg tehničara proglasili Tomislava Letinića (BK Arena Pula) koji je primio pehar od strane Ante Vičevića, predsjednika BK Rijeke.
 
Najbolji boksač Fran Šare (BK Sv. Krševan Zadar) zasluženi pehar primio je od najboljeg hrvatskog boksača Tonija Filipija. Najboljim klubom proglašen je BK Arena Pula kojemu je pehar uručio Bruno Knježević (BK Gladijator).
 
Poklone za sve navedene osigurali su suradnici BK Gladijatora: Profightstore, GAZ- Weider,tiskara Majica do Jajca, Sporet Fest itd.
 
Te poklone svim je pobjednicima, sucima i doktorima uručio trener BK Gladijatora Tomo Kadić s predstavnikom GAZ-a Ristom Ćebedžijom.
 
Velik odaziv, pozitivna atmosfera svakako su pokazatelji da hrvatski boks zaista ima budućnost, prenosi Index.hr.
 
Izvještaj s pretkola Alpe Adria Regional Cupa, autor: Sara Barbir (Boksački klub Gladijator)