Podijeli članak

HŠK Zrinjski večeras je na svom terenu pod Bijelim Brijegom u okviru 7. kola Premijer lige ugostio Mladost iz Doboja kod Kaknja te slavio rezultatom 2:0.Kao i u svim domaćim utakmicama do sada Zrinjski je otpočeo napadački i s pritiskom na zadnju liniju gostiju. Već u 7.minuti Jakovljević za malo kasni na centaršut Filipovića, a tri minute kasnije isti igrač dobro šutira ali lopta ide preko gola. Već u 15. minuti Plemići imaju komotniju situaciju. Mahmić dobiva direktan crveni karton jer je srušio napadača Zrinjskog Ivančića koji je bio 'zadnji igrač'.

Nastavili su se potom napadi domaćeg tima no uzbuđenja nema do 26. minuta kada Govedarica s 5 metara poslije novog centaršuta Filipovića pogađa golmana Bukvića. Centaršutevi Filipovića na naplatu su došli u 34. minuti kada iz kornera njegovu loptu u gol pretvara novi napadač Josip Ivančić. U 40. minuti umalo 2:0 no Nemanja Biblija sa svega nekoliko metara promašuje loptu. Isti igrač i u 44. minuti promašuje sjajnu prigodu kada glavom šutira tik kraj gola. Rezultatom 1:0 otišlo se na poluvrijeme. 
I drugo poluvrijeme počinje dominacijom domaćeg tima no izglednih šansi nije bilo. Zato su u 58. minuti zaprijetili gosti kada Hiroš šutira u dobro postavljenog Brkića. U 62. umalo Mladost da dođe do poravnanja kada nakon jedne nespretne reakcije obrane domaćih Jakovljević i Barbarić zamalo da zajedničkim snagama savladaju Brkića.

I u 69. minuti prijeti kapetan gostiju Hiroš no Brkić loptu skreće a ona je na kraju okrznula prečku. Zanimljivo, u tim trenucima gosti su s igračem manje preuzeli terensku inicijativu koju je u 72. minuti prekinuo šut Enina preko gola Bukvića.

U 79. minuti priča je bila gotova. Nova asistencija Filipovića a ovaj put Nemanja Biblija sjajno zahvaća loptu i savladava nemoćnog Bukvića. Konačno je Bilbija pogodio i u domaćem prvenstvu! Nije bilo prevelikih uzbuđenja do kraja, Zrinjski je napokon ostvario pobjedu bez stresova i mirno može putovati u Ljubljanu na utakmicu 2. pretkola Europa lige protiv Olimpije. 
B.B./Pogled.ba