Podijeli članak

Općinski načelnik Rame Jozo Ivančević odbio je zahtjev HDZ BiH da se hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića proglasi nepoželjnom osobom i u toj sredini. U petak je za sarajevsko "Oslobođenje" izjavio kako ne želi sudjelovati u kampanji čiji je jedini cilj prikriti sve promašaje za koje je, po njegovim riječima, odgovoran čelnik HDZ BiH Dragan Čović i politika koju je on vodio.

"Draganu Čoviću su kandidatura i izbor Željka Komšića došli kao glavni prekrivač svih teških promašaja, nedosljednosti i neispunjenih obećanja“, kazao je Ivančević, koji je član HDZ 1990.

Gotovo sve općine i županije u kojima vlast drži HDZ BiH su se nakon izbora provedenih u listopadu 2018. uključile u kampanju proglašavanja Željka Komšića nepoželjnim u svojim sredinama.

Zahtjev da se to učini i u Rami uslijedio je nakon što su prošlog tjedna Čović i predsjednik HDZ 1990. Ilija Cvitanović potpisali sporazum o suradnji dviju stranaka u borbi za ostvarivanje temeljnih prava hrvatskog naroda odnosno za izmjene ustava i izbornog zakona kojima će se osigurati njegova jednakopravnost. 

Ivančević je taj sporazum odbio pdoržati i sudeći prema zadnjim izjavama, spreman je sudjelovati u stvaranju nove Alijanse.