Podijeli članak
Vezani članci
- Kuhajte špagete prema ovim uputama i uvijek će ispasti savršeno
- Upoznajte prvoga hercegovačkog kuhara kojeg možete naručiti na dan
- Hrvatski kuharski dvojac planira postaviti rekord u timskom kuhanju
- UN: Na Antarktiku izmjereno rekordnih 18,3 stupnja
- Nezaposleni automehaničar iz Čitluka danas je šef kuhinje u Garmisch-Partenkirchenu
Kad ne radi znanstvena istraživanja, Cyprien vodi blog o svojim iskustvima rada i života u tim ekstremnim uvjetima. "Devet mjeseci u godini se do ovog mjesta ne može doći niti otići. Tako je hladno da vozila ne mogu dolaziti i odlaziti. Trenutno je tu 13 ljudi - znanstvenika, tehničara, kuhara i liječnika", ispričao je Cyprien za Bored Pandu.
"Ovo je najhladnije mjesto na Zemlji gdje temperature mogu biti i -80 stupnjeva Celzijusa. Sunce smo vidjeli u kolovozu prvi put nakon tri mjeseca. Nismo vidjeli ni da prolazi preko horizonta. Zrak je tu izrazito suh i sa slabom koncentracijom kisika", ispričao je.
Međutim, unatoč tim ekstremnim uvjetima u kojima živi, Cyprien uvijek pronađe način da se zabavi. Na Twitteru je tako pokušao "kuhati" u ekstremnoj hladnoći, a svojim pratiteljima na Twitteru podijelio je fotografije koje prikazuju kako se ponaša hrana na tako niskim temperaturama.
Njegove objave postale su viralni hit, a odmah će vam biti jasno i zašto.
Il commence à faire un peu frais. pic.twitter.com/Hz6CiNyFsW
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) April 4, 2018
Raclette à #ConcordiaStation.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 7, 2018
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux.
© #PNRA - @ItaliAntartide / #IPEV / @[email protected]#DC14 #Antarctique pic.twitter.com/WdC4nj0dDg
Nutellart, ou : même le goûter n'est pas évident à prendre sur le toit de #ConcordiaStation.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 4, 2018
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide)/#IPEV/@esa#Antarctique #DC14 @NutellaFR pic.twitter.com/QB5xt1Avo5
Tentative (ratée) d'œufs brouillés à #ConcordiaStation.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 3, 2018
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide) / #IPEV / @esa#Antarctique #DC14 pic.twitter.com/eJbBhKEz40
Un petit déjeuner équilibré, sur le toit de #ConcordiaStation
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 2, 2018
Crédits : Cyprien Verseux et Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/AvWiUBtGo4
Je m'en doutais, que déjeuner sur le toit n'était pas une bonne idée.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 1, 2018
Photo par Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV#ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/67Y0aWEDSI
Les températures sont remontées au-dessus des -70°C, mais il fait encore un peu frais pour manger dehors...
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 1, 2018
Crédits : Carmen Possnig et Cyprien Verseux, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/Qe57XzDTV5
Hi guys
I want to build a website like Peaches and Screams UK and I wanted to get your perspective of whether that site is good from the users' perspective before I go ahead and build something similar.
I think that the design of the site is very modern and nice but I am not sure how people would react to a similar site?
I look forward to your feedback.
Many thanks!