Podijeli članak

Cyprien Verseux astrobiolog je i glaciolog koji trenutno radi na najudaljenijoj znanstvenoj bazi na svijetu - bazi Concordia na Antarktici. Čak je i Međunarodna svemirska stanica, 400 kilometara iznad Zemlje, bliža civilizaciji od ovog mjesta.

Kad ne radi znanstvena istraživanja, Cyprien vodi blog o svojim iskustvima rada i života u tim ekstremnim uvjetima. "Devet mjeseci u godini se do ovog mjesta ne može doći niti otići. Tako je hladno da vozila ne mogu dolaziti i odlaziti. Trenutno je tu 13 ljudi - znanstvenika, tehničara, kuhara i liječnika", ispričao je Cyprien za Bored Pandu.

"Ovo je najhladnije mjesto na Zemlji gdje temperature mogu biti i -80 stupnjeva Celzijusa. Sunce smo vidjeli u kolovozu prvi put nakon tri mjeseca. Nismo vidjeli ni da prolazi preko horizonta. Zrak je tu izrazito suh i sa slabom koncentracijom kisika", ispričao je.

Međutim, unatoč tim ekstremnim uvjetima u kojima živi, Cyprien uvijek pronađe način da se zabavi. Na Twitteru je tako pokušao "kuhati" u ekstremnoj hladnoći, a svojim pratiteljima na Twitteru podijelio je fotografije koje prikazuju kako se ponaša hrana na tako niskim temperaturama. 

Njegove objave postale su viralni hit, a odmah će vam biti jasno i zašto.