Podijeli članak

Ovotjedna epizoda televizijske emisije 'Izgubljena obitelj' koju vodi Nicky Cambell na ITV-u, objavila je priču muškarca iz Škotske koji se u odrasloj dobi napokon susreo oca koji je iz - Splita!

Robert Linsday iz Ayshira u Škotskoj imao je sretno djetinjstvo. Odgajala ga je njegova majka, ali uvijek je sanjao da pronađe oca. 

Njegova majka Mary preselila se u London s 18 godina i imala je vezu s mladim muškarcem iz Hrvatske, a zatim se vratila u Škotsku gdje je saznala da je zatrudnila. 

Jedini kontakt koji je Robertu ostao od oca Mladena Đurđević bilo je pismo u kojoj Mariji piše da joj želi sreću u budućnosti. Robert je Mladena uspio kontaktirati te ga je pronašao u Splitu. I tada je krenula priča o ponovnom okupljanju obitelji, prenosi Jutarnji.hr. 

Otac i sin prvi su se puta susreli u Hrvatskoj. Mladen je tvrdio: 'Sad je on moj sin i zadržat ću ga što je duže moguće'. 

Nakon nekoliko mjeseci, Robert je odlučio da njegov otac mora upoznati svoje unuke, pa je cijelu obitelj odveo u Hrvatsku. 

Robert je rekao da su djeca donijela sreću ocu koji je s ponosom govorio da ima sina gdje god bi išli. 

Sastanak je bio početak, ali u dvije godine postalo je nemoguće izgraditi vezu na daljinu nakon čitavog života. Jednom kada su nastavili sa svojim životom u Škotskoj, redoviti kontakti postali su sve rijeđi, a 2017. godine došlo je do potpunog zatišja.

Robert je ubrzo saznao da mu je otac preminuo 2017. godine, što mu je prouzročilo emotivni šok. 

- Pokazalo se da je neko vrijeme bio bolestan, ali nikad mi nije rekao. Kako vrijeme prolazi, postajem sve emotivniji zbog toga i grozno mi je pomisliti da ga više nikada neću vidjeti - rekao je Robert.

Smatrao je da će imati više vremena i nije očekivao tužan kraj. 

- Žalim zbog toga što stvari nisu bile drugačije. Mislio sam samo da imamo više vremena - rekao je. 

Prošle godine Robert je odao počast na Mladenovom grobu gdje je sahranjen pored svog oca, majke i sestre. Ali Robertu sreću predstavlja što ga je upoznao prije smrti te gleda na svog oca kao časnu i dobru osobu. 

- Učinio je ispravnu stvar susrećući se sa mnom na početku i osjećam se kao da sam učinio pravu stvar kao sin - priznao je Robert u emisiji.