Podijeli članak

Dragica kaže da ne zna što se tačno dogodilo u stanu, ali da je Marko u posljednje vrijeme počeo da izbjegava njenog sina, što je ovom teško padalo.
 
"Moj sin nije namjerno ubio Marka, jer ga je volio više od sebe! On se samo branio, jer ga je ovaj ponižavao, provocirao, tukao... Čuvši da je njegov višegodišnji dečko kasnije preminuo, moj Goran pokušao je da se ubije, davio je sam sebe vrećicom koju je navukao na glavu! Žao mi je što je sve ispalo ovako, jer svako živo biće, ma kakvo bilo, ima pravo na život!", ispričala je umirovljenica Dragica Radivojević, čiji je sin Goran Abdulov (34), u nedjelju uvečer, u iznajmljenom stanu u Ševinoj ulici u Zemunu, nasmrt izbo Marka Radovića (24), studenta iz Bosne i Hercegovine.

Ne krijući suze, Dragica priznaje da je njen sin transvestit i kaže da je godinama patio što je muško, prenose Novosti.

"Goran se rodio kao sasvim normalno dijete. Međutim, od malih nogu volio je da oblači moje haljine, cipele na štiklu, da se šminka, stavlja nakit, stavlja parfem. Mom suprugu se to nije dopadalo i Goran je takve stvari radio krišom. Ipak, kako je odrastao, bivalo mu je sve teže da se nosi sa željom da bude žensko u tijelu muškarca. Naročito je bilo problema u pubertetu, kao i među vršnjacima, koji su ga stalno šikanirali, vrijeđali, tukli", priča Dragica.

Kada je prije sedam godina preminuo Dragičin suprug, a Goranov otac, on je priznao majci da želi da promijeni spol.

"Podržala sam ga u tome, jer nisam više mogla da gledam kako mi dijete pati i muči se, samo sa sobom, kao i sa okolinom. Završio je za kuhara, trudio se da nađe posao i sve bi bilo u redu, dok ne bi priznao da je gay ili dok to njegova okolina ne bi primetila. Odmah bi dobijao otkaz i tako ukrug", nastavlja priču Dragica.

Prije oko osam mjeseci Goran je počeo da prima terapiju, odnosno ženske hormone. Uskoro je trebalo da promijeni spol i postane Jovana. Kako priča Dragica, Goran je upoznao Marka znatno prije toga.

"Prije tri godine su se našli preko oglasa. Od prvog trenutka Goran je bio očaran Markom. Odmah se u njega zaljubio i to je tako bilo i do kobne večeri. Istina je da je Marko dolazio kod nas, drugovali su, igrali karte, gledali filmove. Jeo je i spavao kod nas u stanu", kaže Dragica.

Onda se, prije godinu dana, situacija iznenada promijenila.

"Marko je počeo da pije. Ne znam kako i zašto se okrenuo alkoholu, ali bio je agresivan kad bi popio. Tako je, kod nas u stanu, nekoliko puta vrijeđao mog sina, pa i tukao ga. Ovaj mu je, međutim, sve opraštao, uz opravdanje da ga voli. Govorila sam mu da raskine, a Goran bi mi rekao: 'Majko, ako me Marko ostavi, ubit ću se!' Zato sam ja presijekla i rekla da više ne želim da on dolazi kod nas i neka se njih dvojica viđaju na drugom mjestu ako baš ne mogu jedan bez drugog", ispričala je ona.

Marko je iznajmio stan u Zemunu i Goran je odlazio tamo.

"Marko je živio sam u stanu, koji mu je plaćao moj sin. Nosio mu je Goran i hranu iz naše kuće, garderobu, davao novac... Zarađivao je tako što je noću radio u pekari, pekao kiflice, a onda plaću davao Marku. Ma, obožavao ga je i sve bi za njega učinio!", kaže Dragica.

Dragica kaže da ne zna što se točno dogodilo u stanu, ali da je Marko u posljednje vrijeme počeo da izbjegava njenog sina, što je ovom teško padalo.

Ipak, Goran se dotjerao i u nedjelju otišao sav sretan kod dečka, da "popričaju" i vide se. Kad se vratio kući, bio je krvav i rekao mi je: "Mama, unakazio sam Marka i iz straha pobjegao iz njegovog stana!, a onda je počeo da plače. Sutradan ga je uhitila policija."

Susjedi obitelji Radivojević, odnosno Abdulov iz Železnika, znale su da je Goran, u stvari - Jovana.

"Nije nam to smetalo. Goran je dobar dečko, poslušan, tih, miran. Sadio je cvijeće u bašti ispred zgrade, čupao travu, održavao živu ogradu i voćke. Nikoga nije dirao niti provocirao. Prihvatili smo ga takvog kakav jeste. Za nas je, iako obučen kao djevojka, on uvijek bio Goran, a ne Jovana",  kaže susjedstvo.