Podijeli članak

Studentski zbor FPMOZ-a na svojoj Facebook stranici objavio je kako je danas održano Znanstveno-nastavno vijeće u kojem je između ostalog, govorilo se o svim prijepornim stvarima u vrijeme pandemije COVID19.

Online nastava pokazala se i više nego uspješnom.

No, ipak se čini da se stvari vraćaju na staro, stoga dekan kao i svi profesori smatraju da će se ispitni rokovi održati u učionici. Naravno, pridržavajući se svih mjera Kriznog stožera. Ukoliko i dalje bude potrebe za socijalnom distancom i određenim brojem ljudi koji smiju boraviti u zatvorenom prostoru, studenti će polagati ispite u učionicama po grupama.

Neslužbeno se doznaje kako bi se sredinom lipnja mjeseca moglo neometano preći granice. Svi će studenti, državljani Republike Hrvatske, nadamo se u skorije vrijeme moći doći. No, profesori, u slučaju da to toga ne dođe, trebaju prilagoditi ispitne obveze, odnosno ispite online.

Od ovog tjedna, fakultet će raditi od 9h do 14h.

Stoga, svi oni koji trebaju doći u knjižnicu (izrada diplomskih radova ili literatura za ispite) ili pak doći do laboratorija, dvorana u Rodoču i slično - mogu doći na fakultet uz uvjet da se pridržavaju mjera pri ulasku.

Izrada diplomskih radova će biti isključivo na relaciji mentor-student. Vezano za empatiju kod diplomskih radova, mentor treba dogovoriti na koji najbolji mogući način realizirati i interpretirati istraživanje. Kada diplomski rad bude gotov, isti treba poslati u digitalnoj formi mentoru, jasno - bez printanja i uvezivanja.