Podijeli članak

Nizozemac Duncan Laurence (25) slavio je na 64. Eurosongu s pjesmom 'Arcade'. Njegovu pobjedu u Tel Avivu nakratko su ipak zasjenile političke poruke. 

Svjetska pop kraljica Madonna (60) imala je upečatljiv nastup, a mnogi su joj gledatelji zamjerili 'falširanje' dok je pjevala hit 'Like a Prayer' iz 1989. 

Za vrijeme druge pjesme 'Future', Madonnu su okruživali plesači koji su na leđima imali zastave Izraela i Palestine, što bi se moglo protumačiti kao poruka pjevačice da je najbolje rješenje za bliskoistočni problem obostrano primirje i prestanak sukoba.

"Za mene su svi pobjednici bez obzira na rezultat. Potrebno je mnogo odricanja da bi se došlo do ovoga", poručila je kraljica popa prije samih rezultata finala. 
 


Nedugo zatim, dok je trajalo glasovanje, natjecatelji Islanda izvadili su palestinske zastave i zamahali. Čuli su se zvižduci iz publike...

Hatari su nastupali s pjesmom 'Hatrið mun sigra'. Osim članova benda, na pozornici su bile i plesačice - i to u kavezu. Svi su bili odjeveni u sado mazo stilu, a zauzeli su 10. mjesto.