Podijeli članak

Ana i Eva Trstenjak (90. i 95. godište) iz Male Subotice, inače studentice u Osijeku, otišle su na Exit festival, no nisu se vratile kući na vrijeme. Ne javljaju se i mobiteli su im isključeni, kazali su njihovi roditelji za Radio 021 u Novom Sadu.

Srpski Interpol javio je da su studentice pronađene žive i zdrave. Kako je za Index rekao glasnogovornik PU međimurske, djevojke su zaboravile na autobus i zakasnile na polazak kući.

Kako doznajemo od glasnogovornika PU međimurske Radovana Gačala, roditelji studentica njihov su nestanak prijavili jučer oko 22:30 sati. Ana i Eva trebale su se vratiti jučer oko 6 sati ujutro, no kod kuće se nisu pojavile.

One su se večer prije oko 22 sata uputile autobusom iz Osijeka u Novi Sad, a tada su ujedno posljednji put kontaktirale s roditeljima. Kako doznaje Index, PU međimurska je putem službe za međunarodnu policijsku suradnju stupila u kontakt s policijom u Novom sadu i organizatorom festivala te zaštitarskom tvrtkom koja je tamo radila.

Roditelji Eve i Ane Trstenjak putem radija su apelirali da im se djevojke što prije jave.

"Pažnja! Traže se ove dvije djevojke, sestre, sinoć su bile na Exitu, telefoni su im isključeni. Zovu se Ana (24) i Eva (20) Trstenjak, iz Hrvatske su, iz Čakovca, studiraju u Osijeku. Sinoć su bile na festivalu i trebalo je jutros da se vrate kući, ali se nisu nikome javile. Obitelji ih traži. Ukoliko imate ikakvih saznanja, javite se na broj 000385 99 733 2026 (099 733 2026 za pozive iz Hrvatske op.a.)", piše na Facebook stranici novosadskog radija.

Kako doznajemo od glasnogovornika PU međimurske, Interpol u Srbiji javio je kako su djevojke pronađene žive i zdrave. Radilo se tek o mladenačkoj neopreznosti.