Podijeli članak

Uprava za neizravno oporezivanje BiH još nije kupila zgradu u Banja Luci u koju bi bili smješteni radnici Središnjeg ureda i banjalučkog Regionalnog centra, niti se nazire datum kada bi se to moglo dogoditi.

"Uprava će, naravno, i u idućem vremenu pokušati riješiti problem smještaja i kupovine objekta u Banja Luci", rekao je za "Nezavisne" Ratko Kovačević, načelnik   Odjela za komunikacije i međunarodnu suradnju u UNO BiH.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH ranije je odobrilo projekt za nabavku i izgradnju objekata za regionalne centre i Središnji ured UNO te za izgradnju i rekonstrukciju graničnih prelaza u ukupnom iznosu od 116.982.421 KM.

"U okviru višegodišnjeg  projekta  odobrena je nabavka objekta za Središnji ured i Regionalni centar Banja Luka u iznosu od 37.900.000 KM", naglasio je Kovačević.

Uprava za neizravno oporezivanje je u tri navrata raspisivala javni oglas za nabavku objekta za smještaj Središnjeg ureda UNO i Regionalnog centra Banja Luka, ali nisu dobili odgovarajuću ponudu koja zadovoljava sve potrebe ove uprave.

Podsjetimo, u proljeće prošle godine propao je i treći pokušaj UNO BiH da kupi zgradu u Banja Luci.

Objekt koji UNO traži, uz ostalo, treba imati dvije zasebne cjeline sa posebnim ulazima, a ukupna površina treba iznositi oko 12.000 metara četvornih. Bio bi to najveći objekat UNO u BiH, u odnosu na one u Mostaru, Tuzli i Sarajevu.