Podijeli članak

Influenceri na Instagramu i Facebooku neće više moći promovirati brendirane proizvode iz duhanske industrije ni bilo koju vrstu oružja. Ova zabrana se odnosi i na elektronske i na standardne cigarete.

Iz Facebooka su priopćili da su ovi proizvodi odavno zabranjeni za reklamiranje, ali će zabrana biti pooštrena u narednim tjednima.

S druge strane, promoviranje alkohola i dijetetskih dodataka prehrani zahtijeva posebna ograničenja budući da Instagram nije jasno odredio na što se točno ona odnose.

U lipnju je Instagram promijenio pravila za reklame s brendiranim sadržajem koje su omogućavale brendovima da sponzorirani sadržaj influencera pretvore u svoj kako bi doprli do većeg broja korisnika.

Sada se brendirani sadržaj koji se reklamira označava oznakom “plaćeno partnerstvo” koju možete vidjeti u posljednje vrijeme, prenosi CNN.

Instagram ne dobiva ništa od suradnje influencera s brendovima, ali zarađuje od brendiranih reklama i trenutno radi na poboljšanju uvjeta u ovom području reklamiranja, uvodeći i ograničenja u pojedinim područjima i isključujući na mnogim poljima korisnike mlađe od 18 godina, prenosi Jabuka.tv.