Podijeli članak

Popularna društvena mreža nedavno je uvela softversku blokadu Storiesa koja ih je 'štitila' od screenshotanja, no čini se kako je ovoj mjeri došao kraj.

Facebookov Instagram prošlih je par mjeseci eksperimentirao s kopiranjem značajki SnapChata, u ovom slučaju s podsjetnicima koje korisnik dobije kada netko snimi screenshot njihovih priča.

Ako je vjerovati članku objavljenom na BuzzFeedu, čini se da nitko nije siguran zbog čega je Instagram odjednom odlučio ukinuti nešto tako korisno. Podsjetimo, ova značajka aktivna je još od veljače te je nekim korisnicima davala obavijesti svaki put kada bi netko 'uslikao' njihovu priču.

Eksperimentalna značajka

Ovo je, doduše, bio tek mali pokus koji je utjecao na ograničeni broj korisnika, s time da je bio dovoljno učinkovit da apsolutno svakog natjera da promisli dvaput prije nego što okine screenshot tuđeg Storyja. Uglavnom, četiri mjeseca nakon početka eksperimenta on je bio priveden kraju.

Prema riječima novinara iz BuzzFeeda, Instagram je 'službeno završio test i nitko više neće dobiti podsjetnik da su ga screenshotali'. Postoji svojevrsna šansa da je Instagram samo priveo pokus kraju te planira nešto drugo kako bi otjerao ljude od screenshotanja priča.

Priči nije kraj

Možda je netko tko radi na Instagramu zbilja dao insajderske informacije BuzzFeedu, no čudno je kako niti jedan drugi portal o ovome ne priča, što dovodi do sumnje da ovo nije kraj priče o podsjetnicima za suzbijanje lopuža, prenosi Tportal.