Podijeli članak

Danski inovator Peter Madsen, osumnjičen za ubojstvo švedske novinarke Kim Wall na njegovoj podmornici u kolovozu, priznao je da je raskomadao njezino tijelo, no i dalje niječe da ju je ubio, objavila je u ponedjeljak danska policija.

Madsen je dosad uporno tvrdio da je novinarka poginula nesretnim slučajem i da nije osakatio njezino tijelo.

Policija je priopćila da im je Madsen na ispitivanju 14. listopada rekao da je Wall (30) stradala od trovanja ugljičnim monoksidom u podmornici dok se on nalazio na palubi.

Ranije je govorio da je poginula nesretnim slučajem tako što ju je udario teški poklopac podmornice nakon čega je bacio njezino tijelo u zaljev Koge, nedaleko Kopenhagena.

Policija je najavila da će proširiti optužnicu, koja već uključuje ubojstvo i sakaćenje tijela, na seksualni napad bez snošaja na temelju 14 ubodnih rana na genitalijama stradale novinarke.

Novinarkin torzo pričvršćen za komad metala pronašao je biciklist, a tragovi njezine krvi pronađeni su u podmornici koja je potonula 11. kolovoza.

Danac je u pritvoru od 12. kolovoza i isprva je bio optužen za ubojstvo iz nehaja.

Wall, slobodna novinarka koja je pisala priču o Madsenu, nestala je u kolovozu nakon što ju je inovator odveo na otvoreno more na svojoj 17 metara dugačkoj podmornici UC3.