Podijeli članak

Brutalne egzekucije navodno glavnih ljudi takozvanog škaljarskog klana, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, u Ateni, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, osim istog kalibra oružja, povezuje, kako se sumnja, i isti "tiper", prenosi Telegraf.rs.

Prema operativnim podacima policije u regiji, riječ je o škaljarcu S. L. (37) iz Podgorice, koji se pojavio na obja mjesta u Grčkoj uoči krvavih smaknuća članove rivalske kriminalne grupe. U ovom trenutku, međutim, postoje jake indicije da je, u međuvremenu, i on ubijen.

Potraga za S. L. traje od 23. srpnja, kada su na grčkom otoku izrešetani Kožar i Hadžić. Njegov DNK, prema neslužbenim saznanjima, pronađen je u samoj vili koju su ova dvojica iznajmila, ali i u stanovima u Ateni u kojima su boravili Dedović i Stamatović.

-U listinzima telefona ubijenog Stamatovića, kao i Kožara, vidi se poveznica, ali i izravna komunikacija sa S. L. - navodi izvor "Novosti".

-I Stamatović u Ateni i Kožar na Krfu danima prije zločina bili su gotovo svakodnevno na vezi sa Podgoričaninom. Života ih je najvjerovatnije koštala činjenica što je njihov čovjek od velikog povjerenja prešao na stranu kavčana.

Slali su mu slike i navodili ga kako da ih nađe. Svi su se oni krili širom Europe, ali su imali povjerenje u njega. Prema nekim informacijama, ovaj Podgoričanin je prenosio informacije, ali i novac - dodao je izvor beogradskog lista.

Koji je razlog za to da S. L. pređe u suparnički tabor kavčana, zasad se samo nagađa. Pretpostavlja se da je riječ o najmanje milijun eura, koliko je navodno plaćeno za informacije o obje lokacije, ali se spominje i osveta za ubojstvo bliskih rođaka u samom Kotoru.

-Postoje jake indicije da je, u međuvremenu, S. L. ubijen - navodi izvor "Novosti".

-Kao mjesto zločina spominje se Španjolska kao i da je tijelo zakopano. Teško je reći je li to zaista i dogodilo ili je netko "prosuo priču". Činjenica je da ga nema, da mu se gubi svaki trag na Pirinejskom poluotoku i to neposredno poslije dvostruke likvidacije na Krfu.

Nekoliko je verzija o nestanku i potencijalnoj smrti Podgoričanina. Po jednoj, uklonili su ga kavčani kao opasnog svjedoka, ali i čovjeka koji bi "mogao i njih da namjesti". Po drugoj, škaljarci su otkrili njegovu dvostruku igru i sudjelovanje u surovim likvidacijama u Ateni i na Krfu. Poslije ubojstva Kožara i Hadžića, pojavila se i informacija o trećoj žrtvi, koja je ranjena - objašnjava sugovornik lista.

-U početku se vjerovalo da je riječ o S. L., pogotovu što je, navodno, njegov DNK pronađen u vili. Sudbina te tajanstvene treće osobe je i dalje enigma. Sada se provjerava je li na bilo koji način ovaj Podgoričanin povezan i sa drugim likvidacijama škaljaraca u Europi.

U sigurnosnim strukturama u Srbiji i Crnoj Gori već nekoliko dana može da se čuje da je S. L. mrtav. Razmjenjuju se podaci i sa nekoliko europskih država kako bi se utvrdila točnost informacije, ali i mjesto zločina.

Potragu za njim otežava činjenica da je kod sebe imao lažna dokumenta. Izvori iz podzemlja navode da je ubijen i zakopan.