Podijeli članak

Tik Tok zvijezda Jason Clark ugrozio je svoj život tijekom snimanja neuobičajenog pothvata.

Clark na TikToku ima više od 403.000 pratitelja, a putem Instagrama objavio je informaciju da se zamalo utopio tijekom plivanja ispod površine zaleđenog jezera. Misija nije tekla kako je želio, a u jednom je trenutku očajnički pokušavao pronaći izlaz na površinu.

"Nikada nisam bio tako blizu smrti. Mislio sam da će mi se očne jabučice smrznuti", stoji u opisu snimke.

Video prikazuje Clarka kako skače u rupu, a potom pliva ispod leda. Iznenada staje i pokušava pronaći izlaz iz zamke.

"Površina vode na mjestu gdje je rupa nije se razlikovala od dna leda. Kada sam se okrenuo i osjetio čvrst led, pomislio sam da sam blizu rupe", navodi Clark.

Shvatio je da izlaza nema pa se pokušao vratiti. Ipak, smanjena vidljivost ispod leda, odvela ga je dalje od otvora za zrak.

"Pokušao sam razbiti led. Ne znam što me natjeralo da pokušam posljednji put. Izgubio sam dah i ništa nisam vidio. Prihvatio sam stvarnost i potpuno odustao", objašnjava Clark i dodaje da je na kraju zamahnuo rukom prema ledu. Ispostavilo se da je udario u tanak sloj leda i uspio ga probiti. People prenosi da se Clark krajnjim naporom uspio probiti kroz led.

"Bila su mi potrebna dva do tri daha kako bih povratio vid", objašnjava influencer i dodaje da snimateljica nije prepoznala opasnost situacije u kojoj se Clark nalazi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I have never been this close to dying. I didn’t think my eyeballs would freeze so quick. The surface of the water where the hole was didn’t look any different than the bottom of the ice. When I flipped around and felt solid ice I thought I was at the hole. When I wasn’t that’s when I decided to head back and follow the dust I kicked up. The dust I kicked up had drifted and led me further away. I then tried to break the ice with my back, you can see in the video. I don’t know what made me turn around one last time. I was so short on breath I couldn’t really see anymore. I had accepted that was it and I wasn’t going to make it. I swung my hand at what I though was just a lighter spot of ice and my hand came through. I then got a ton of energy to stand up. It took 2-3 breaths to regain my vision after resurfacing. Aftermath is in the other video.