Podijeli članak

„Ime mu je R.“ naziv je studentske predstave koja je premijerno izvedena u prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Studenti Sveučilišta u Mostaru koji se amaterski bave glumom u sklopu Sveučilišnog teatra novim su dramskim komadom oduševili mnogobrojnu publiku.

Predstava „Ime mu je R.“ svoju radnju pronalazi u vremenski neodređenom kontekstu nekih „naših“ prostora, što publici daje dojam da bi radnja mogla da se događala prije više godina, upravo sada ili pak radnja koja bi nam mogla prethoditi u skorijoj budućnosti.

Moderna nit vuče gledatelja da se uživi u razdoblje u kojem smo robovi interesa, materijalnih dobara i suvremene tehnologije koja nam nerijetko ne dopušta da razmislimo o istinskim životnim vrijednostima koje, kada  se dogode neke velike tragedije, moraju isplivati na površinu i sve nas učiniti samo običnim ljudima. 

Tekst i režiju kazališnog komada potpisuje studentica Nina Lončar, a a glumački dio iznijeli su osim producentice i: Damir Kočić, Darko Škobić, Ivan Prskalo, Ivana Balija, Ivo Čarapina, Ivo Marijan Planinić, Ilija Čović, Matea Vladić, Monika Vlašić, Tea Pandža, kao i sama producentica. 

Osim glume, predstavu su umjetničkim izražajem dočarali i pjevači i plesači, također amateri.
Vokalno instrumentalni dio predstave pripada Leonu Lasiću, Marku Vračeviću, Ani Ljubić i Dominiku Čuli. Plesom će numere, osim nekolicine glumaca, dodatno pratiti i Danea Buhovac, Andrea Knezović i Josipa Grubišić.