Podijeli članak

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne bit će pretežito sunčano vrijeme. Od sredine dana postupno naoblačenje sa zapada prema istoku zemlje. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stupanj. Najviša dnevna temperatura između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stupnjeva.

U petak, 9. kolovoza, u Hercegovini pretežito sunčano vrijeme. U Bosni oblačnije prijepodne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24 stupnja. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 37 stupnjeva.

U subotu, 10. kolovoza, u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje i do 26 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stupnjeva.

U nedjelju, 11. kolovoza, u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U Bosni većinom umjerena naoblaka, ujutro i pretežito oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 27 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33, na jugu zemlje od 36 do 40 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.