Podijeli članak

Danas će u Bosni prevladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana jači razvoj oblačnosti će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Oborine mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 27 do 33, na jugo do 36 °C.

U ponedjeljak, 26. kolovoza, u Bosni umjereno ili pretežito oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tijekom dana. Poslije podne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini oborine na sjeveru i sjeveroistoku. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim oborinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajem dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U utorak, 27. kolovoza, u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme s maglom po kotlinama. U Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi s grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U srijedu, 28. kolovoza, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

U četvrtak, 29. kolovoza, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može biti lokalnih pljuskova. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C, priopćava Federalni hidrometeorološki zavod BiH.