Podijeli članak

Sunčani ljetni dani idealna su kulisa za romantična vjenčanja, ali ne tako pogodna za dugotrajan make-up. Ipak, čini se da nekim ženama šminka duže izgleda postojano, a sad znamo i zašto, piše Zadovoljna.hr.

1. PRESKAČU HIDRATANTNU KREMU NA DAN VJENČANJA

Kod prigoda u kojima šminka treba trajati dugo u noć, prije nanošenja make-upa preporuča se izbjegavati hidratantne kreme za lice. Kožu je bolje nahraniti maskom za lice noć prije posebnog događaja.  Važno je da tražite proizvode na kojima piše oil free.

2. KORISTE PODLOGU ZA SJENILO

Iako će većina za svečane prigode kao što su vjenčanja birati svjetlija sjenila za oči, bitno je da se ona, jednom kad ih nanesete, ne miču. Upravo je zbog toga nanošenje podloge za sjenilo jedan od bitnijih koraka. Boje sjenila u potpunosti su vaš izbor, no pri biranju proizvoda koje ćete koristiti na dan vjenčanja radije izbjegavajte kremasta sjenila jer su ona sklonija nestajanju i pomicanju. Uloga vodootporne maskare također je jedna od bitnijih kada je u pitanju make-up.

3. KORISTE TEKUĆE RUŽEVE

Ruž je dio make-upa koji se najlakše i najbrže popravi. Kako ipak ne biste imali problema s ispucanim i suhim usnama, preporučuje se priprema koja uključuje piling i njegu balzamom za usne. Gusti mat ruževi nisu najbolja opcija jer oni mogu dodatno naglašavati nabore i nesavršenosti na usnama. Tekući ruževi vodenaste ili gelaste strukture najbolji su za dugotrajno nošenje. Ovi su ruževi iznimno popularni pa možete birati između povoljnijih i skupljih brendova.

4. NE PRETJERUJU SA ŠMINKOM

Ako ste totalni amater kada je u pitanju make-up, a za vjenčanje se planirate našminkati sami, ovaj će vas savjet vjerojatno posebno razveseliti. Dok se šminkate, budite lake ruke jer će vam debeli slojevi make-upa u konačnici stići na naplatu. Ne samo da će se prije rastopiti nego će na koži ostaviti nelagodan osjećaj, a uz umjeren make-up izgledat ćete svježe tijekom cijele večeri.

5. UVIJEK UZ SEBE IMAJU KOZMETIČKU TORBICU

Proizvodi poput papirića za upijanje masnoće ili mineralnog pudera u kamenu, ruža i rumenila pomoćnici su bez kojih niti jedna SOS torbica ne može proći.