Podijeli članak

Identificirani su naručitelji ubojstva novinarke Daphne Caruane Galizie, ubijene na Malti prošle godine u atentatu autobombom, piše The Sunday Times of Malta.

Prema policijskim izvorima, skupina od više od dvojice Maltežana naredila je to ubojstvo. Trojica osumnjičenih za ubojstvo su uhićena, ali nije poznat identitet pravih nalogodavaca.

Caruana Galizia ubijena je 16. listopada prošle godine bombom koja je bila postavljena u njezin automobil. Istraživala je afere pranja novca i krijumčarenja nafte u koje su bili uključeni članovi vlade i organiziranog kriminala. U svom blogu izravno je optuživala malteške političare. Imala je 53 godine.

Novinarkin sin Matthew je krajem listopada upozorio na sustav nekažnjivosti koji po njegovu mišljenju na Malti štiti nalogodavce. Trojica uhićenih 4. prosinca prošle godine, braća Alfred i George Degiorgio i Vince Muscat, optuženi su za ubojstvo, ali novinarkin sin ističe da su oni počinitelji koji su na dnu lanca te tvrdi da se "još ne zna tko ih je poslao i tko im je platio".

Obitelj Caruane Galizie je izjavila u nedjelju da ju policija nije službeno obavijestila da su nalogodavci identificirani.