Podijeli članak

Ibro Rahimić novi je trener FK Mladost Doboj Kakanj, potvrđeno je na službenoj stranici ovog kluba.

Rahimić je 2015. godine radio u Mladosti s kojom je napravio prve ozbiljne trenerske korake, uveo ih u Premijer ligu BiH, ali nakon izvjesnog vremena, točnije 2016. godine, odlučio je preuzeti Velež i započeti višegodišnji projekt povratka 'Rođenih' u društvo najboljih.

U Mostaru se ovaj stručnjak zadržao tri godine, odnosno od 2016. do 2019. godine, kada je na početku povratničke sezone 'Rođenih' u Premijer ligu dao ostavku nakon samo nekoliko kola s obzirom na to da je Velež jako loše započeo novu sezonu.

Nekoliko mjeseci nakon odlaska s klupe Veleža, Rahimić se vraća trenerskom poslu, ovaj put na mjesto gdje je bio prije odlaska u Mostar - FK Mladost Doboj Kakanj, ekipu koja se nalazi u ozbiljnoj krizi rezultata i pokušat će s novom energijom promijeniti stanje u kojem se klub nalazi.

Cilj Mladosti je osvojiti što je moguće više bodova do zime, kada će novi trener imati puno više vremena da na svoj način napravi izbor igrača.

Mladost se trenutno nalazi na 10. poziciji sa samo pet osvojenih bodova iz sedam utakmica, a u narednom kolu očekuje ih gostovanje kod Čelika u Zenici.
 
Rezultati by SofaScore