Podijeli članak

Kralj Playboya je preminuo u 92. godini, a ostavio je nasljedstvo od 275 milijuna kuna.

Hugh Hefner je za nasljednike postavio djecu Davida (62), Christie (65), Coopera (26) i Marstona (27) te suprugu Crystal Harris (31). Kako ne bi ostali bez novca, ne smiju prekršiti jedno pravilo.

"Ne smiju uzimati droge ili postati ovisni o alkoholu i nekim legalnim opijatima", piše u oporuci.

Hefnerov odvjetnik ima pravo u bilo kojem trenutku testirati njegove nasljednike.

"Alkohol i droga ubijaju", rekao je kralj Playboya, koji je nakon srčanog udara 1985. prestao pušiti lulu. Istaknuo je da se treba suočiti sa smrtnošću.

Hefner je unatoč tome što su ga uvijek okruživale predivne žene, vjerovao u vjernost. Naime, dok je bio u braku spavao je samo sa svojom suprugom. Ženio se tri puta, a najviše ga je obilježila nevjera prve supruge Mildred Williams (91) s kojom je dobio sina Davida i kćer Christie. 

Mildred je bila njegova ljubav iz djetinjstva i čuvao je svoju nevinost za nju, a ona mu je priznala kako ga je prevarila dok je bio u vojsci.

"To je bio najbolniji trenutak u mom životu. Moja žena je bila seksualno iskusnija od mene. Nakon toga sam s uvijek imao osjećaj da je taj drugi muškarac s nama u krevetu", ispričao je u jednom intervjuu Hefner. 

Nikad nisu uspjeli prebroditi tu nevjeru i Mildred mu je zbog krivnje dopustila da spava sa drugim ženama. Pomogla mu je i u osnivanju Playboya kojeg je on prvo htio nazvati Stag Party, no vlasnik magazina Stag mu je prijetio tužbom. Mildred i Hefnerov prijatelj Eldon Sellers su se sjetili imena Playboy. 

Hefner se 1959. razveo od prve supruge, kupio Playboyevu vilu u Chicagu i počeo novi život s brojnim, mladim, predivnim manekenkama po kojem ga je javnost upamtila.