Podijeli članak

Kada je u pitanje slaganje igračke križaljke za proljetni dio sezone, prvi potezi klupskog rukovodstva Zrinjskog nisu nikoga iznenadili.

Naime, nakon što je ugovor sporazumno raskinut s Filipom Arežinom, koji jesenas nije ni bio u kombinacijama, u ponedjeljak je potvrđeno da su dogovoreni sporazumni raskidi sa Srđanom Savićem i Vedranom Kantarom, dvojicom veznjaka koji su imali vrlo skromnu minutažu, a u rubrici “otišli” sigurno će biti i imena Luke Franića te Mateja Rozića, koji su priliku za igru dobili samo u jednoj utakmici. Nebojša Popović je sam sebe prekrižio, a od igrača s većom minutažom na izlaznim vratima je samo Hrvoje Miličević, kojem je istekao ugovor i koji će kao U21 reprezentativac Hrvatske vjerojatno potražiti angažman u inozemstvu, piše Dnevni list. 

Hoće li se u spomenutoj rubrici naći još koje ime danas je, naravno, nemoguće tvrditi – kraj prijelaznog roka službeno je tek 14. veljače, no navijače Zrinjskog, kao i obično, puno više zanimaju imena potencijalnih pojačanja. Mostarci su, podsjetimo, u posljednja dva prijelazna roka bili dosta aktivni, pogotovo ljetos, kada je dovedeno dosta provjerenih imena – Ratko Dujković, Zoran Brković, Deni Simeunović, već spomenuti Savić, Kantar i Popović, a onda i Toni Pezo, Zoran Belošević te Igor Aničić.

Ove zime, naravno, ne treba očekivati nešto slično, ali svejedno će biti zanimljivo, prije svega jer Pod Bijelim brijegom ne kriju da se žele pojačati te da ih zanimaju samo provjerena imena. Potrebe za žurbu definitivno nema, prvo iz razloga jer Zrinjski već sada ima kadar koji može ostvariti zacrtane ambicije, a onda i iz razloga jer je Branko Karačić prvo okupljanje zakazao tek za četrdeset dana. 

Jesenski kadar
VRATARI
Ratko Dujković    25    -
Nikola Vasilj    3    -
BRANIČI
Marin Aničić    22    -
Zoran Brković    21    -
Anto Radeljić    20    1
Pero Stojkić    17    2
Zoran Belošević    15    -
Daniel Graovac    10    1
Toni Pezo    5    -
Luka Franić    1    -
VEZNI IGRAČI
Ivan Crnov    24    4
Hrvoje Miličević    22    1
Milan Muminović    22    1
Deni Simeunović    22    5
Velibor Đurić    20    5
Hrvoje Barišić        16    2
Vučina Šćepanović    14    1
Mile Pehar    12    3
Srđan Savić    11    -
Vedran Kantar    9    1
Matej Rozić    1    -
Marin Vranjić    1    -
NAPADAČI
Amer Bekić    24    8
Igor Aničić    16    5
Nebojša Popović    8    1
*nastupi i golovi