Podijeli članak

UEFA nastavlja s planiranjem nove sezone iako ni trenutna (2019/20) službeno nije gotova.

Zbog pandemije koronavirusa mnoge stvari su se poremetile u nogometnom  svijetu, pa su iz Europske nogometne federacije (UEFA) bili prisiljeni na velike promjene. Tako će se, kao što je poznato, završnice Lige prvaka i Europske lige u ovoj sezoni igrati u Portugalu i Njemačkoj i to po turnir sustavu (po jedna utakmica), a sada bi se nešto slično moglo dogoditi i za pretkola Europske lige i Lige prvaka. Navodno, UEFA razmatra da se čak tri kola kvalifikacija za LP i sve četiri za Europsku ligu igraju na Cipru i Nogometni savez te zemlje je čak i obaviješten o tome.

"Informirali smo ministra zdravlja i postoje razni aspekti koje bi trebalo razmotriti. Mogućnost održavanja nekih kvalifikacijskih utakmica u našoj zemlji javlja se jer se Cipar smatra sigurnom destinacijom s obzirom na koronavirus", saopćili su iz tamošnjeg Saveza. Desi li se to, FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Borac i HŠK Zrinjski će svoje utakmice pretkola Lige prvaka, odnosno Evropske lige igrati na Cipru.

Već u kolovozu (18. i 19.) igra se prvo pretkolo Lige prvaka, a osam dana kasnije Europske lige, pa će UEFA morati ubrzo da donese odluku.

AU:B.B.