Podijeli članak

-Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a očekivao je da će se današnjim 7. redovitim zasjedanjem Skupštine usvojiti Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu te prateći Zakon o izvršenju Proračuna kako bi se mogao provoditi tzv. Korona zakon i žurno pomoći gospodarstvu i poslovnim subjektima u ovoj županiji koji su pogođeni pandemijom korona virusa - navodi se u pripćenju za javnost.

-U trenutku usvajanja dnevnoga reda bošnjački zastupnici tražili su da se o Zakonu o izvršenju Proračuna, koji ima samo dva članka i koji je tehnički provedbeni propis, razmatra po pitanju vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka. Potpuno nelogično, jer je predlagatelj tog istog zakona bošnjački ministar u Vladi županije. Iz sveg navedenog se zaključuje da je po srijedi politička opstrukcija, a ne kao što je navedeno zaštita vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka. Tehničko pitanje koje je trebalo ispuniti pravnu proceduru kako bi zaživio zakon s ciljem pomoći gospodarstvu iznenada je postao „vitalni nacionalni interes Bošnjaka“.
Klub hrvatskih zastupnika jasno poručuje da neće pristati na neprincipijelan pritisak i ucjene posebice u vremenu kada se od svih nas očekuje ozbiljnost, odgovornost i učinkovitost - navedeno je u priopćenju Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a.