Podijeli članak

Hrvatski rukometni savez - HRS odlučio je bogato nagraditi rezultatske eventualni uspjeh svojih reprezentativaca i stručnog stožera na čelu s izbornikom Linom Červarom, za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj i Danskoj.

U priopćenju HRS-a navodi se da će hrvatski rukometaši za osvajanje naslova svjetskog prvaka dobiti 450.000 eura, a nisu male svote ni za plasman na sedmo mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Odlučili smo da uoči ovako velike rukometne priredbe, koja je iznimno važna HRS-u, dodatno stimuliramo naše reprezentativce odlukom o visini nagrada za osvajanje medalja, a i ostalih plasmana na SP-u", navedeno je u riopćenju.

'Iznosi u rangu najvećih saveza'

"Iako po financijama zaostajemo za velikim rukometnim silama, iznosi za nagrade u rangu su najvećih saveza. Tako će premija za prvo mjesto biti 450.000 eura u bruto iznosu, srebro ćemo nagraditi s 300.000 eura te broncu s 200.000 eura", navodi se o priopćenju.

Četvrto mjesto na SP-u donijet će nagradu od 100.000 eura, a plasmani na peto, šesto ili sedmo mjesto vrijede 50.000 eura.

Hrvatska u igra prvi duel u grupi u Munchenu protiv Islanda, a slijede susreti protiv Japana, Makedonije, Bahreina i Šanjolske. 

Plasman u drugi krug u Kolnu osigurat će prve tri rerezentacijeiz grupe.