Podijeli članak

U Hrvatskoj je potvrđen samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, i to na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe. I dalje se ublažavaju zaštitne mjere. Sportska natjecanja moći će se održavati bez gledatelja na otvorenom, a od 13.-og lipnja i u zatvorenim objektima. Svadbene svečanosti mogu se održavati uz mnoge uzvanike. Ukinuto je i ograničenje broja nazočnih na posljednjem ispraćaju.

U posljednja 24 sata zabilježena je jedna novooboljela osoba. Od dosad ukupno potvrđenih 2.246 osoba, dosad su se oporavile 2.063 osobe. Preminule su stotinu i tri osobe. Još je 80 osoba na liječenju. Trenutno je potvrđeno ukupno 2.246 osoba zaraženih koronavirusom, a 2.063 osobe su se oporavile, objavio je Nacionalni stožer oko 14 sati, piše HRT. 

Preminule su stotinu i tri osobe, četiri osobe su trenutačno na respiratoru.

Dosad su testirane ukupno 66.144 osobe, a u posljednja 24 sata njih 635.

"Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", navode također iz Stožera i dodaju da pozivni centar 113 više nije u funkciji te da se sve informacije vezane uz koronavirus mogu pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.