Podijeli članak

Srpska policija je u suradnji sa Tužiteljstvom za organizirani kriminal, u zajedničkoj akciji sa policijama i tužiteljstvima šest zemalja uhitila devet članova organizirane kriminalne grupe i još četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

U akciji su sudjelovale policije i tužiteljstva Hrvatske, Slovenije, Nizozemske Švicarske, Austrije i Njemačke.

Uhićeni su državljani Republike Hrvatske: S. P. (58), koji je organizator kriminalne grupe, M. P. (34), S. B. (52), D. B. (25), J. K. (39), D. S. (153) i Ž. B. (40), kao i slovenački državljani D. Ž. (34) i B. T. (44).

Oni se terete da su se bavili transportom i distribucijom opojnih droga iz Nizozemske u zemlje Zapadne Europe, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, kao i da su se bavili prodajom narkotika na teritoriji Republike Hrvatske, priopćio je MUP.

Policija je u ovoj akciji zaplijenila devet kilograma kokaina, 4,2 kilograma amfetamina, tri litra baze za proizvodnju amfetamina, oko 6,4 kilograma marihuane i oko 30 kilograma takozvanog „miksa“ koji služi za uvećanje mase narkotika. Također, policija je pronašla i tri luksuzna vozila sa posebno izrađenim prostorom za skladištenje narkotika.