Podijeli članak

Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je drugi krug europskog prvenstva neodlučenim ishodom protiv Španjolske u Beču 22-22 i na koncu je zbog slabije razlike pogodaka osvojila drugo mjesto, međutim i prije ove utakmice je osigurala polufinale.

Situacija u hrvatskoj skupini znala se i uoči današnje utakmice jer su Španjolska i Hrvatska ranije izborili polufinale. Furija je danas u Beču odigrala neriješeno protiv Kauboja (22:22) i tako osvojila prvo mjesto, dok će Hrvati u završnicu s druge pozicije. U drugoj skupini ključna je današnja pobjeda Portugala nad Mađarskom (34:26). Tim raspletom Norveška i Slovenija definitivno su završile na prva dva mjesta u skupini. 

Nakon toga je Norveška bila bolja od Slovenije 33:30 pa je tako izborila prvo mjesto u skupini i polufinale s Hrvatskom. Podsjećamo, Norvežani su još bez poraza na ovom natjecanju.

Polufinalni susreti igrat će se u Stockholmu, a rasporedu su u petak. Slovenija i Španjolska igraju u 18:00, a Hrvatska i Norveška u 20:30. Utakmica za treće mjesto igra se u subotu 18:30, a finale je u nedjelju u 16:30.