Podijeli članak

Strašni su ti Španjolci. Sve nešto mislimo da su stari i prespori, da će se umoriti, ali evo njih u trećem finalu Eura u nizu. U Poljskoj prije četiri godine nisu imali šanse protiv Njemačke, ali naplatili su sve kod nas preklani razbivši Švedsku i prvi put postali prvaci Europe.

To je stvarno veliki uspjeh, ne znam što bih rekao drugo - tražio je riječi Gonzalo Perez de Vargas nakon izbacivanja Slovenaca u polufinalu (34-32)

Ispala je to mala drama na kraju koja se nije trebala dogoditi, ali nije loše da su i Španjolci izgubili koji atom snage više nego što su možda trebali. No, kako su uopće proživjeli dramu Hrvatske i Norveške?

Pa i za nas je to bila drama jer nismo se mogli zagrijati kao inače budući da smo čekali 40 minuta i skratili su nam malo vrijeme za zagrijavanje. Htio bih svakako pogledati tu utakmicu jer bila je luda, ali čeka nas analiza, tako da sigurno hoću.

A onu u Beču kada smo odigrali 22-22?

- Znamo jedni i drugi da to nije bila važna utakmica jer smo već bili u polufinalu. Ovo će biti nešto potpuno drugo i opet ćemo mi igrati u gostima jer vidjeli smo da je i ovdje u Stockholmu puno Hrvata, stvarno puno. I mislim da je zbog toga Hrvatska favorit finalu, piše 24sata

Je li španjolski golman htio malo piliti naopako ili ne, samo zna on, ali nije znao baš dati odgovor kako misle zaustaviti Igora Karačića koji im je u Beču utrpao 10 komada.

- Pa, nastojat ćemo naći nešto protiv njega jer on je ključan igrač kao što su i Cindrić, moj suigrač iz Barcelone, i Duvnjak. Tu je i Stepančić, pa Šego koji je jako dobar. Nešto ćemo morati pronaći.

Valjda neće, odgovorili smo De Vargasu i pustili ga da traži rješenje...