Podijeli članak

Hoće li Rolling Stonesi zaista svirati u bosanskohercegovačkoj prijestolnici? U službenim informacijama na web stranici velikana rocka nema govora o koncertu u Sarajevu. Predstavnici Županije i Grada Sarajevo kazali su kako je pokušaja organizacije kocerta ipak bilo. Istražili smo da li postoji li mogućnost da se koncert Rolling Stonesa ipak održi..

Da će i sarajevska publika pjevati uz Rolling Stonese, još pišu samo mediji u regiji. Službeni web jedne od najvećih grupa 20. i 21. stoljeća još šuti o bosanskohercegovačkoj prijestolnici. Nevladina organizacija "Front" u kontaktu je sa managerima rock legendi.

"Planiramo za kolovoz. Pregovori su u tijeku. Imamo kontakte sa managerom, odvjetnicom Joyce, odvjetnicom Jegera i Rolling Stonesa. Špekulacije nemaju mjesta. Planiramo realizaciju na Bjelašnici", otkrio je Oliver Dujmović, NGO "Front", prenosi N1.

Još u srpnju prošle godine NGO "Front" pregovarala je sa Gradom Sarajevo.

"Rezultat toga je bila odluka uprave da se dodjeli počasno prijateljstvo. Na taj način je Grad izrazio zainteresiran da se održi koncert", kazao je Milan Trivić, dogradonačelnik Sarajeva.

To nije podrazumijevalo financije za koje se "Front" obratio Županiji. No na papiru - još ništa!

"Mi smo prije 8-9 mjeseci dobili dopis i od tada se ovom ministarstvu nitko nije obratio", istaknuo je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta ŽS.

Ranije gostujući u emisiji Dan uživo, županijski premijer Elmedin Konaković kazao je da je traženi novac prevelik zalogaj za Županiju Sarajevo.

"Imao sam nekada neko pismo namjere, u kojem je bio zatražen neki ogroman iznos, milijunski, u kojem je pisalo da bi to trebala garantovati neka vlada, privatnik ili organizator takvog eventa. Mi vrlo pažljivo raspolažemo novcima naših građana", objasnio je Konaković.

Da je koncert Rolling Stonesa u Sarajevu lijepa, ali ipak tehnički neizvediva ideja, misli Faruk Drina, producent sa zavidnim iskustvom u organizaciji mafestacija velikih razmjera.

"Problem je što to mora biti mnogo ranije. Jer, jedna takva grupa zahtjeva odgovarajuće kampanje. Nije dovoljno dovesti Stonese i dovesti ih ovako kao što se najavljuje. To mora biti žestoka kampanja. Razmišlja se gdje će biti - na Bjelašnici, što je van pameti", ispričao je Faruk Drina, producent i organizator velikih koncerata.

U Centru za sport i rekreaciju kažu da nisu ni službeno ni neslužbeno pregovarali o mogućnosti održavanja koncerta Rolling Stonesa na stadionu Koševo.