Podijeli članak

Niko Kovač nedavno je dobio otkaz u Bayernu, no po svemu sudeći neće dugo čekati na novi posao. Sada ga se spominje kao mogućeg trenera Herthe, navodi večernji.ba.

Na klupi bundesligaša iz Berlina je još jedan Hrvat, 44-godišnji Ante Čović koji je momčad preuzeo na kraju sezone. 

Hertha je nakon 11 odigranih kola je na 12. mjestu lige s 11 osvojenih bodova što ne zadovoljava klupske ambicije.  

Čović je njemački Hrvat, rođen je u Berlinu 1975. Nogometnu školu polazio je u splitskom Hajduku od 1988. do 1994. Nosio je i dres hrvatske reprezentacije, doduše mlađih uzrasta, od U-18 do U-21. 

Nakon toga otišao je u Njemačku gdje je karijeru gradio prvo u Stuttgartu pa redom u Nürnbergu, Herthi, Bochumu i Saarbrückenu. 

Na kraju mu se odanost Herthi isplatila jer je ondje 2013. postao i trener njezina mlađeg pogona te tu funkciju obnašao sve dosad kada je postao trener prve momčadi. 

Čović je prvo vodio U-23 momčad i klupski čelnici na glavnoj su trenerskoj poziciji htjeli nekoga tko dobro poznaje momčad. 

S obzirom na to da Čović ima veliku povijest s Herthom, ovoga ljeta su odabrali su njega. No, rezultati zasad nisu zadovoljavajući.

- Uvijek se razgovara o statusu trenera kada rezultati nisu onakvi kakvi se očekuju - rekao je Čović koji je očito svjestan svega. 

A ni predsjednik kluba Werner Gegenbauer nije oduševljen. 

- Imamo dovoljno novca, ali premalo bodova. To se mora promijeniti do Božića - rekao je Gegenbauer. 

Njemački mediji napominju da se na nedavnoj skupštini kluba zazivalo ime Nike Kovača i da se dio članova izjasnio da želi bivšeg hrvatskog izbornika za trenera.