Podijeli članak

Stručna komisija Nogometnog saveza BiH za izbor novog izbornika Zmajeva, a u kojoj su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, danas je obavila razgovor sa Sergejom Barbarezom i Sergejom Jakirovićem.

Spomenuti dvojac je već je ranije obavio razgovor s bugarskim stručnjakom Ivaylom Petevom, a moguće je da će do konačne odluke komisije biti obavljeni razgovori s još nekim od potencijalnih imena.

Danas su u zgradi Nogometnog saveza BiH u Sarajevu obavili razgovor sa Sergejom Barbarezom i njegovim imenjakom Jakirovićem, piše Klix.ba. 

Komisija će 22. prosinca na sjednici Izvršnog odbora NS BiH predstaviti imena s kojima su do sada obavili razgovor te iznijeti svoje mišljenje, a očekuje se da će novi izbornik Zmajeva biti poznat na nekoj od budućih sjednica, vjerovatno u 2021. godini.

Od ranije je poznat stav Komisije za odabir izbornika, koju osim Spahića i Misimovića čine još Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Milorad Sifrenić i Ivan Beus, da novog izbornika pokušaju pronaći prije kraja 2020. godine, pa nije isključeno da se organizira i izvanredna sjednica Izvršnog odbora ako bi se stvorili uvjeti za donošenje odluke.

Podsjećamo, u posljednjim mečevima je našu reprezentaciju s klupe vodio Dušan Bajević, a prije njega izbornici su bili Robert Prosinečki, Mehmed Baždarević, Safet Sušić...