Podijeli članak

HKK Zrinjski upućuje prigovor na suđenje uslijed zbivanja na utakmici 7.kola Lige za prvaka Prvenstva BiH između HKK Široki i HKK Zrinjski održanoj u Širokom Brijegu na Pecari, na kojoj je došlo je do velikih sudačkih previda na štetu našeg kluba.

Naime, tijekom cijele utakmice sudački kriterij je bio neudjednačen te izražavamo sumnju od strane sudačke trojke (Ademir Zurapović, Haris Bijedić i Tarik Nikšić). Pred kraj druge četvrtine glavni sudac Zurapović ne dosuđuje po nama očigledan prekršaj nad našim igračem broj 46 (Marko Ramljak), te ne priznaje koš iako je evidentno da je lopta bila u silazoj putanji. 
Nakon toga sudac Nikšić našem igraču broj 17 (Torrion Brummittu) dosuđuje nesprotsku grešku iako je iz video analize koja je naknadno urađena evidentno da spomenuti po našem mišljenju nije napravio uopće prekršaj nad igračem Širokog (Naletilić) koji je izgubio kontrolu nad loptom. Isfrustiran događanjima koji su prethodili Ramljak gestikulacijom pokazuje sucu Zurapoviću da je pogriješio te mu isti bez upozorenja dosuđuje tehničku grešku, potom odmah i isključujuću. 

U sedmoj minuti treće četvrtine još jedna isključujuća greška za našega igrača broj 17 (Torrion Brummitt) koji pri pokušaju blokade pravi osobnu grešku nad igračem Širokog, ali nama se iz snimke čini da nije bilo nesportskog prekršaja što demantira odluku suca Bijedića koji je istu i dosudio. Pred kraj još jedna sporna situacija u kojoj naš igrač Luka Igrutinović broj 14 dobiva tehničku grešku potom i isključujuću od strane glavnog sudca Zurapovića.

Smatramo da je odluka glavnog suca prestrogo donešena te uz dva prethodna isključenja bila je očigledna namjera da se naš klub ošteti u ovome meču, stoji u prigovoru na suđenje HKK Zrinjski koji je upućen Košarkaškom savezu BiH.