Podijeli članak

Da pojedini zastupnici u Narodnoj skupštini RS ponekad ne pročitaju prijedlog zakona o kojem se raspravlja, opće je poznato. Međutim, da ne znaju definiciju pojma o kojem raspravljaju, rijetko se događa, piše ATV

Naime, danas je na red došao Zakon o metrologiji, kojim se uređuje sustav zakonske metrologije, upotreba etalona i referentnih materijala, stavljanje na tržište i upotreba mjerila, ocjenjivanje usuglašenosti mjerila s propisanim zahtjevima, imenovanje tijela za ocjenjivanje usuglašenosti mjerila, verifikacija mjerila... 

Međutim, zastupnici Kluba izaslanika SDS, Tomica Stojanović i Miladin Stanić su potpuno promašili o čemu se raspravlja.

Zakon o metrologiji su zamijenili sa "zakonom o meteorologiji", pa su pričali o unaprjeđenju i zaštiti poljoprivredne proizvodnje, kao i o zaštiti od poplava, požara i ostalih elementarnih nepogoda.
 "Ovaj zakon je bitan i značajan prije svega za poljoprivrednu proizvodnju, obzirom da od vremenskih uvjeta ova grana gospodarstva uvelike ovisi", naveo je Stojanović.

Da stvar bude gora, izaslanik Stanić je u svom izlaganju, dodao i da "zahvaljujući unaprjeđenju meteoroloških predviđanja i prognoza, se događa da velike države svijeta iseljavaju stanovništvo na dva, tri, pet dana, provode mjere protiv vjetrove, protiv ciklona, protiv poplava, protiv padalina i tako dalje."

Ovu blamažu prekinuo je zastupnik Srđan Mazalica, koji je naveo da se izaslanici trebaju držati dnevnog reda, te im poručio da su trebali barem malo pročitati Zakon. Na Twitteru je uz ovaj video napisao "Hit mjeseca".