Podijeli članak

Švicarka tenisačica Martina Hingis na završnom turniru najboljih ženskihparova, na kojem se s Kineskinjom Chan Yung-Jan već plasirala u polufinale, najavila je da je će taj turnir biti njen posljednji i da ća će nakon 23 godine završiti svoj sportski put.

Švicarka, pobjednica pet Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, duže vrijeme nastupa samo na turnirima parova, gdje skuplja naslov za naslovom. Ove godine osvojila je devet, a ukupno 64 turnira. Na Grand Slam turnirima osvojila je 13 titula, od kojih sedam u mješovitim parovima.

- Na mogu vjerovati da su od mog debija prošle 23 godine. Nažalost, došlo je vrijeme za oproštaj, moj zadnji meč će biti ovdje u Singapuru. Tenis je bio uvijek moja strast, zahvalna sam na svim izazovima, mogućnostima, prijateljstvima i odnosima koje mi je ponudio. Ali to neće biti kraj. Povijest pokazuje da ne mogu dugo bez tenisa. Vidjet ću koju ću igrati ulogu u tenisu u budućnosti - kazala je Švicarka, koja se već nekoliko puta opraštala od tenisa zbog zdravstvenih problema, ali se uvijek vraćala - prvi put 2003. zatim 2007., a posljednji put u 2013. godini.